Informacje o numerach telefonów    59 86-35-202
693322
Liczba odwiedzin

Menu

I trymestr ciąży

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.11.19 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPARYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(7)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

860

37,9

29,9

17,58

8,78

1,47

98

116,0

3,0

30,6

6,5

989

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1008

51,8

42,7

9,65

18,36

10,86

152

120,2

6,8

1,5

16,8

338

z Podwieczorku

119

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

14,0

0,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

505

16,3

24,3

8,78

11,74

2,20

56

61,5

2,1

0,1

6,4

805

SUMA DIETY

2305

102,1

91,3

34,60

36,14

13,31

290

296,9

15,2

37,4

29,5

2003

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.11.19 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 200G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I KEFIREM 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MELISA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

184

3,8

7,9

1,15

1,28

5,01

2

26,9

11,6

0,9

2,5

14

z Obiadu

795

44,2

12,6

3,06

4,90

2,81

78

138,9

12,3

0,0

14,9

219

z Podwieczorku

20

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

4,3

0,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

595

28,7

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,1

2,2

4,1

8,3

646

SUMA DIETY

2399

105,8

61,5

25,71

18,09

11,89

191

388,9

40,0

32,0

37,5

2206

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.11.19 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

854

49,2

18,7

5,19

7,08

4,39

90

139,0

9,4

1,7

18,6

314

z Podwieczorku

119

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

14,0

0,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2371

105,4

70,7

29,83

24,54

9,38

458

361,5

19,9

37,6

36,1

2195

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.11.19 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

940

38,3

30,8

11,97

11,05

5,33

72

136,1

3,7

30,6

9,7

1458

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

1003

56,3

25,8

7,05

12,22

4,03

127

153,7

8,3

0,0

19,4

649

z Podwieczorku

97

1,1

0,4

0,07

0,04

0,16

0

25,9

3,2

0,0

3,8

4

z Kolacji

619

15,4

27,6

6,13

14,27

5,22

17

86,1

2,9

0,0

9,2

1054

SUMA DIETY

2431

100,5

76,3

22,71

33,84

13,30

193

371,7

22,7

27,6

39,5

2849

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.11.19 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA Z MELISY  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

 

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

 

865

37,9

26,3

9,55

9,81

4,87

66

128,2

6,0

20,1

10,1

1203

z II Śniadania

 

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

 

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

 

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

 

522

28,9

8,8

3,48

2,20

2,12

19

88,4

2,4

4,1

7,8

647

SUMA DIETY

 

2412

111,8

73,3

21,30

28,66

16,27

235

361,4

33,9

21,8

38,7

2446

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.11.19 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

919

39,7

28,3

11,04

9,62

5,35

73

135,2

3,7

30,6

9,6

1460

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1162

56,4

42,6

12,92

20,77

5,28

113

160,0

7,7

0,0

23,1

731

z Podwieczorku

163

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

24,9

5,4

9,4

0,0

91

z Kolacji

582

20,7

21,0

8,08

7,22

4,05

29

85,6

2,2

0,1

8,6

958

SUMA DIETY

2605

111,8

86,8

31,03

34,99

13,44

207

381,4

21,3

36,1

39,9

2918

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.11.19 - PIĄTEK

DIETA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

I

TRYMESTR

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA Z MELISY  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

41,6

38,6

14,79

15,07

5,43

322

143,6

3,7

30,6

8,7

1047

z II Śniadania

143

1,5

0,5

0,18

0,05

0,09

0

35,3

16,7

0,0

2,6

2

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

34

0,5

0,2

0,01

0,04

0,15

0

8,5

0,9

0,0

1,1

1

z Kolacji

594

27,8

15,2

5,44

5,67

2,83

19

93,6

2,6

4,2

8,4

696

SUMA DIETY

2548

110,8

73,7

21,32

31,32

14,73

456

392,8

27,1

31,3

36,4

1882

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.11.19 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPARYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(7)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW. 20g, POMIDOREM 20g I OLIWĄ Z OLIWEK 10g 100G Z KOPERKIEM

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

863

38,9

29,9

14,24

10,28

3,23

73

115,8

3,1

30,6

6,6

999

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1003

38,9

48,3

12,59

23,15

9,35

67

118,4

4,7

1,0

15,6

897

z Podwieczorku

119

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

14,0

0,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

502

16,1

24,0

5,42

13,23

3,83

32

61,2

2,1

0,0

6,3

816

SUMA DIETY

2293

90,7

95,8

31,01

43,03

14,99

168

294,2

13,4

36,1

28,5

2517

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.11.19 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

ZIEMNIAKI 200G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MELISA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1069

39,6

30,3

12,04

10,93

4,67

64

172,9

17,5

30,6

15,0

1583

z II Śniadania

184

3,8

7,9

1,15

1,28

5,01

2

26,9

11,6

0,9

2,5

14

z Obiadu

1063

49,1

29,3

8,00

12,29

6,42

80

167,9

13,4

1,0

19,2

362

z Podwieczorku

20

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

4,3

0,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

595

28,8

16,8

5,60

5,95

3,85

19

89,4

2,4

4,2

8,3

662

SUMA DIETY

2638

110,3

76,1

24,11

27,45

18,09

148

415,3

41,1

33,0

41,4

2360

 

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.11.19 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1017

42,2

35,9

13,72

13,76

5,12

322

140,8

4,9

30,6

10,2

1042

z II Śniadania

92

0,8

0,8

0,08

0,02

0,18

0

24,2

6,2

0,0

4,0

4

z Obiadu

1011

55,2

12,2

3,66

3,60

2,92

94

191,1

11,8

2,2

24,2

734

z Podwieczorku

191

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

31,6

5,4

9,4

0,1

91

z Kolacji

534

18,2

14,8

4,03

6,29

3,07

32

89,6

2,7

0,0

8,4

1007

SUMA DIETY

2561

111,0

60,9

21,48

22,44

10,28

417

429,6

27,9

38,1

42,2

2590

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.11.19 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

940

38,3

30,8

11,97

11,05

5,33

72

136,1

3,7

30,6

9,7

1458

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

1059

56,7

33,0

8,80

15,87

5,52

134

150,6

8,3

0,8

18,7

657

z Podwieczorku

97

1,1

0,4

0,07

0,04

0,16

0

25,9

3,2

0,0

3,8

4

z Kolacji

619

15,4

27,6

6,13

14,27

5,22

17

86,1

2,9

0,0

9,2

1054

SUMA DIETY

2481

100,9

82,8

24,29

37,13

14,65

200

368,9

22,7

28,3

38,9

2856

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.11.19 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA Z MELISY  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

757

30,2

22,7

7,41

8,68

4,76

52

117,0

4,2

11,8

10,1

1090

z II Śniadania

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

944

51,4

33,1

6,99

14,16

8,06

176

126,2

11,7

0,0

17,1

740

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

587

28,5

16,6

5,48

5,89

3,87

18

87,8

2,3

3,7

7,8

653

SUMA DIETY

2215

102,7

65,9

17,96

25,99

15,27

221

336,8

32,2

13,9

37,6

2243

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 9.11.19 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

919

39,7

28,3

11,04

9,62

5,35

73

135,2

3,7

30,6

9,6

1460

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1174

51,4

47,7

13,50

23,78

6,65

115

152,9

7,0

0,9

19,2

733

z Podwieczorku

191

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

31,6

5,4

9,4

0,1

91

z Kolacji

582

20,7

21,0

8,08

7,22

4,05

29

85,6

2,2

0,1

8,6

958

SUMA DIETY

2641

107,4

91,5

31,55

37,70

14,68

209

381,1

20,6

36,9

36,4

2920

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 8.11.19 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PO GRECKU 180G(1,7)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

SEREK WIEJSKI 200G(7) Z RZODKIEWKĄ 30G

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA Z MELISY  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1020

41,6

34,6

13,50

13,29

4,58

322

143,6

3,7

30,6

8,7

1041

z II Śniadania

114

1,2

0,4

0,14

0,04

0,07

0

28,2

13,3

0,0

2,0

1

z Obiadu

1103

53,3

37,2

3,96

19,51

10,97

138

157,4

7,8

0,9

20,1

748

z Podwieczorku

106

0,5

0,3

0,01

0,04

0,15

0

26,1

5,9

0,0

1,2

2

z Kolacji

649

32,7

18,7

7,57

5,93

2,87

30

95,0

2,4

6,6

8,3

1400

SUMA DIETY

2692

116,4

81,9

22,67

34,93

16,78

441

405,2

29,8

34,4

36,2

2872

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 7.11.19 - CZWARTEK

DIETA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

I

TRYMESTR

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPARYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)( SZYNKA 70G,MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z KAP. PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM ŚW., KOPERKIEM, POMIDOREM I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

863

38,9

29,9

14,24

10,28

3,23

73

115,8

3,1

30,6

6,6

999

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

855

35,5

39,8

10,02

19,43

7,52

65

99,9

3,5

0,0

11,7

1241

z Podwieczorku

191

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

31,6

5,4

9,4

0,1

91

z Kolacji

625

18,8

24,7

5,53

13,32

4,11

32

90,6

3,1

0,0

9,3

1018

SUMA DIETY

2343

90,7

89,2

29,01

39,87

13,62

168

320,4

17,8

36,1

27,6

3017

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 6.11.19 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

BANAN 1 SZT

POMARAŃCZA

1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

ZIEMNIAKI 200G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA TRUSKAWKO

WA Z TARTYM JABŁKIEM

200G(7)

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MELISA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

Masa

Odpadki

KJ

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

990

46

4409

1051

38,1

30,1

12,12

10,85

4,63

64

167,2

19,1

30,6

11,3

1575

z II Śniadania

300

84

549

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

1192

221

4244

1015

50,5

23,9

7,06

9,86

5,18

81

167,2

13,1

0,5

20,1

750

z Podwieczorku

100

14

362

87

7,9

0,3

0,03

0,02

0,09

0

14,1

8,6

0,0

1,3

4

z Kolacji

360

25

2488

595

28,8

16,8

5,60

5,95

3,85

19

89,4

2,4

4,2

8,3

662

SUMA DIETY

2942

389

10846

2591

115,2

64,4

22,38

24,11

12,47

148

424,5

49,4

31,7

42,0

2700

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 5.11.19 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZO-REK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

 

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

 

1017

42,2

35,9

13,72

13,76

5,12

322

140,8

4,9

30,6

10,2

1042

z II Śniadania`

 

92

0,8

0,8

0,08

0,02

0,18

0

24,2

6,2

0,0

4,0

4

z Obiadu

 

1011

55,2

12,2

3,66

3,60

2,92

94

191,1

11,8

2,2

24,2

734

z Podwieczorku

 

191

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

31,6

5,4

9,4

0,1

91

z Kolacji

 

534

18,2

14,8

4,03

6,29

3,07

32

89,6

2,7

0,0

8,4

1007

SUMA DIETY

 

2561

111,0

60,9

21,48

22,44

10,28

417

429,6

27,9

38,1

42,2

2590

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 4.11.19 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. NA ML. 400ML (1,7)

POL. MIOD.  30G (1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G (1)

WIELOZIARNISTY 50G (1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G (7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML (1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

BANAN

1 SZT

KOPERKOWA 400ML (1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G (1)

ZIEMNIAKI 250G

BURACZKI PUREE 100G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 50G (1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G (1)

WIELOZIARNISTY 50G (1)

MASŁO ROŚLINNE 10 G (7)

HERBATA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

 

PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ:

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

37,1

31,4

12,45

11,52

4,73

85

115,9

3,4

30,6

7,6

1601

z II Śniadania

190

2,0

0,6

0,24

0,06

0,12

0

47,0

22,2

0,0

3,4

2

z Obiadu

1023

55,4

26,5

7,68

12,57

3,88

131

157,7

16,6

0,4

19,5

318

z Podwieczorku

108

1,2

0,4

0,08

0,04

0,18

0

28,8

3,6

0,0

4,2

4

z Kolacji

541

15,8

19,0

5,12

7,97

4,16

21

83,8

2,7

0,0

7,6

1160

SUMA DIETY

2455

100,4

70,0

23,02

28,94

11,77

212

389,9

43,6

27,9

38,0

2776

 

 

Przejdź do góry strony