Informacje o numerach telefonów    59 86-35-202
1082507
Liczba odwiedzin

Menu

marzec 2020

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 30.03.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G) Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G, SŁONECZNIKIEM, Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

940

38,3

30,8

11,97

11,05

5,33

72

136,1

3,7

30,6

9,7

1458

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

1003

56,3

25,8

7,05

12,22

4,03

127

153,7

8,3

0,0

19,4

649

z Podwieczorku

97

1,1

0,4

0,07

0,04

0,16

0

25,9

3,2

0,0

3,8

4

z Kolacji

619

15,4

27,6

6,13

14,27

5,22

17

86,1

2,9

0,0

9,2

1054

SUMA DIETY

2431

100,5

76,3

22,71

33,84

13,30

193

371,7

22,7

27,6

39,5

2849

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 29.03.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO  10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2459

113,9

74,0

28,02

25,53

13,11

281

368,6

33,2

22,7

38,0

1992

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 28.03.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

919

39,7

28,3

11,04

9,62

5,35

73

135,2

3,7

30,6

9,6

1460

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1162

56,4

42,6

12,92

20,77

5,28

113

160,0

7,7

0,0

23,1

731

z Podwieczorku

163

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

24,9

5,4

9,4

0,0

91

z Kolacji

582

20,7

21,0

8,08

7,22

4,05

29

85,6

2,2

0,1

8,6

958

SUMA DIETY

2605

111,8

86,8

31,03

34,99

13,44

207

381,4

21,3

36,1

39,9

2918

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 27.03.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

143

1,5

0,5

0,18

0,05

0,09

0

35,3

16,7

0,0

2,6

2

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

54

0,5

0,2

0,01

0,04

0,15

0

13,5

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2571

110,8

74,1

27,15

28,70

11,80

500

397,4

31,6

31,3

36,4

1862

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 26.03.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, SŁONECZ., OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1015

58,3

40,9

10,36

16,93

9,11

193

119,3

6,7

1,0

16,6

351

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

614

16,9

34,5

10,29

18,81

3,41

56

65,9

2,5

0,1

6,9

807

SUMA DIETY

2433

109,3

99,2

36,62

41,21

12,92

327

304,4

20,1

37,0

29,8

2015

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 25.03.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

184

3,8

7,9

1,15

1,28

5,01

2

26,9

11,6

0,9

2,5

14

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2494

107,2

70,8

27,76

22,65

14,26

193

394,7

44,1

33,0

41,6

2227

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 24.03.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1)

KASZA JĘCZM. 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

881

54,6

19,2

5,27

7,15

4,56

102

140,4

9,5

1,7

19,7

335

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2414

110,3

71,1

29,90

24,61

9,53

469

367,2

24,5

37,6

37,1

2214

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 23.03.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano, słonecznikiem

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

916

41,0

27,4

14,10

7,75

3,36

93

135,3

3,7

30,6

9,6

1442

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

998

55,3

25,5

6,98

12,20

3,86

127

152,8

7,8

0,0

18,2

231

z Podwieczorku

81

0,9

0,3

0,06

0,03

0,14

0

21,6

2,7

0,0

3,2

3

z Kolacji

710

15,4

37,8

10,97

19,77

4,64

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2472

101,8

82,1

28,93

35,81

10,83

234

366,3

21,8

27,6

37,8

2448

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 22.03.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO  10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

867

38,0

26,6

12,90

8,31

3,23

91

128,2

6,0

20,1

10,1

1192

z II Śniadania

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2480

111,9

80,9

29,24

29,33

14,89

280

361,5

33,9

21,9

38,7

2437

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.03.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

921

39,7

28,5

14,39

8,11

3,70

98

135,3

3,7

30,6

9,6

1448

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1153

51,3

42,5

12,93

20,77

5,17

113

158,7

6,6

0,0

18,9

293

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2580

107,3

87,2

37,07

32,29

10,38

252

375,0

20,3

36,1

36,1

2503

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.03.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

143

1,5

0,5

0,18

0,05

0,09

0

35,3

16,7

0,0

2,6

2

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

54

0,5

0,2

0,01

0,04

0,15

0

13,5

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2571

110,8

74,1

27,15

28,70

11,80

500

397,4

31,6

31,3

36,4

1862

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.03.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G, SŁONECZNIKIEM 5G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1003

38,9

48,3

12,59

23,15

9,35

67

118,4

4,7

1,0

15,6

897

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

505

16,3

24,3

8,78

11,74

2,20

56

61,5

2,1

0,1

6,4

805

SUMA DIETY

2324

91,4

96,6

37,26

40,44

12,05

214

299,7

17,9

37,0

28,5

2505

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.03.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

184

3,8

7,9

1,15

1,28

5,01

2

26,9

11,6

0,9

2,5

14

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2494

107,2

70,8

27,76

22,65

14,26

193

394,7

44,1

33,0

41,6

2227

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.03.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM 100G I KOPERKIEM(7)

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

869

49,2

17,2

4,84

6,17

4,09

90

146,6

6,1

1,9

19,1

309

z Podwieczorku

119

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

14,0

0,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2384

105,5

69,3

29,51

23,73

9,11

458

368,3

16,9

37,8

36,6

2191

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.03.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

942

38,4

31,1

15,32

9,55

3,69

96

136,2

3,7

30,6

9,7

1447

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

983

55,5

25,6

6,99

12,20

3,91

127

149,0

7,9

0,0

18,4

231

z Podwieczorku

81

0,9

0,3

0,06

0,03

0,14

0

21,6

2,7

0,0

3,2

3

z Kolacji

710

15,4

37,8

10,97

19,77

4,64

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2482

99,7

85,5

30,03

37,42

11,17

238

363,7

21,9

27,6

38,0

2452

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.03.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO  10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2459

113,9

74,0

28,02

25,53

13,11

281

368,6

33,2

22,7

38,0

1992

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.03.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

921

39,7

28,5

14,39

8,11

3,70

98

135,3

3,7

30,6

9,6

1448

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1121

50,4

42,1

12,87

20,75

4,99

113

151,8

6,5

0,0

18,1

293

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2552

106,4

86,8

37,02

32,27

10,23

252

368,8

20,2

36,1

35,4

2503

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.03.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

143

1,5

0,5

0,18

0,05

0,09

0

35,3

16,7

0,0

2,6

2

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

54

0,5

0,2

0,01

0,04

0,15

0

13,5

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2571

110,8

74,1

27,15

28,70

11,80

500

397,4

31,6

31,3

36,4

1862

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.03.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, SŁONECZ., OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1015

58,3

40,9

10,36

16,93

9,11

193

119,3

6,7

1,0

16,6

351

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

614

16,9

34,5

10,29

18,81

3,41

56

65,9

2,5

0,1

6,9

807

SUMA DIETY

2433

109,3

99,2

36,62

41,21

12,92

327

304,4

20,1

37,0

29,8

2015

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.03.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

184

3,8

7,9

1,15

1,28

5,01

2

26,9

11,6

0,9

2,5

14

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2494

107,2

70,8

27,76

22,65

14,26

193

394,7

44,1

33,0

41,6

2227

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.03.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1)

KASZA JĘCZM. 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

881

54,6

19,2

5,27

7,15

4,56

102

140,4

9,5

1,7

19,7

335

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2414

110,3

71,1

29,90

24,61

9,53

469

367,2

24,5

37,6

37,1

2214

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 09.03.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

KASZA JĘCZM 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, (oregano, bazylia), słonecznik

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

942

38,4

31,1

15,32

9,55

3,69

96

136,2

3,7

30,6

9,7

1447

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

979

58,3

27,4

7,33

12,40

4,74

127

144,0

7,3

0,0

21,0

632

z Podwieczorku

97

1,1

0,4

0,07

0,04

0,16

0

25,9

3,2

0,0

3,8

4

z Kolacji

621

15,4

27,9

9,49

12,76

3,58

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2413

102,4

78,2

29,01

31,29

10,98

238

363,1

21,8

27,6

40,9

2813

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 08.03.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO  10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

867

38,0

26,6

12,90

8,31

3,23

91

128,2

6,0

20,1

10,1

1192

z II Śniadania

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2480

111,9

80,9

29,24

29,33

14,89

280

361,5

33,9

21,9

38,7

2437

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 07.03.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ.OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

915

38,1

26,6

14,06

7,38

2,91

98

138,1

3,5

30,6

8,3

1449

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1118

51,6

42,6

13,12

20,88

5,06

115

149,7

7,0

0,9

18,8

733

z Podwieczorku

163

6,9

4,0

2,38

1,26

0,13

16

24,9

5,4

9,4

0,0

91

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2565

106,2

85,5

36,95

31,73

9,58

253

374,8

20,4

36,9

34,8

2900

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 06.03.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

143

1,5

0,5

0,18

0,05

0,09

0

35,3

16,7

0,0

2,6

2

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

54

0,5

0,2

0,01

0,04

0,15

0

13,5

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2571

110,8

74,1

27,15

28,70

11,80

500

397,4

31,6

31,3

36,4

1862

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 05.03.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G, SŁONECZNIKIEM 5G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

1003

38,9

48,3

12,59

23,15

9,35

67

118,4

4,7

1,0

15,6

897

z Podwieczorku

139

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

19,0

5,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

505

16,3

24,3

8,78

11,74

2,20

56

61,5

2,1

0,1

6,4

805

SUMA DIETY

2324

91,4

96,6

37,26

40,44

12,05

214

299,7

17,9

37,0

28,5

2505

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 04.03.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

184

3,8

7,9

1,15

1,28

5,01

2

26,9

11,6

0,9

2,5

14

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2494

107,2

70,8

27,76

22,65

14,26

193

394,7

44,1

33,0

41,6

2227

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 03.03.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JABŁKO

1 SZT

ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM 100G I KOPERKIEM(7)

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

69

0,6

0,6

0,06

0,02

0,14

0

18,2

4,7

0,0

3,0

3

z Obiadu

869

49,2

17,2

4,84

6,17

4,09

90

146,6

6,1

1,9

19,1

309

z Podwieczorku

119

6,8

4,0

2,38

1,26

0,12

16

14,0

0,4

9,4

0,0

90

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2384

105,5

69,3

29,51

23,73

9,11

458

368,3

16,9

37,8

36,6

2191

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 02.03.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G) Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G, SŁONECZNIKIEM, Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

940

38,3

30,8

11,97

11,05

5,33

72

136,1

3,7

30,6

9,7

1458

z II Śniadania

42

0,6

0,2

0,02

0,03

0,04

0

11,2

7,1

0,0

1,9

1

z Obiadu

1003

56,3

25,8

7,05

12,22

4,03

127

153,7

8,3

0,0

19,4

649

z Podwieczorku

97

1,1

0,4

0,07

0,04

0,16

0

25,9

3,2

0,0

3,8

4

z Kolacji

619

15,4

27,6

6,13

14,27

5,22

17

86,1

2,9

0,0

9,2

1054

SUMA DIETY

2431

100,5

76,3

22,71

33,84

13,30

193

371,7

22,7

27,6

39,5

2849

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 01.03.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO  10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

132

2,7

0,6

0,06

0,12

0,12

0

33,9

11,7

0,0

5,7

9

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

40

1,3

0,2

0,01

0,04

0,14

0

9,3

5,8

0,0

1,1

1

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2459

113,9

74,0

28,02

25,53

13,11

281

368,6

33,2

22,7

38,0

1992

 

Przejdź do góry strony