grudzień 2019
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 31.12.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1) KASZA JĘCZM. 180G(1,7) MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 30.12.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G)(7) | SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano, kukurydzą | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 29.12.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7) HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 28.12.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 27.12.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 26.12.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9) SCHAB DUSZONY 80G(1,7) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POLĘDWICA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, KUKURYDZĄ ,OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 25.12.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | SERNIK 100G | ROSÓŁ Z MAKARONEM 400ML(1,7,9) UDKO PIECZONE 90G(1) RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 24.12.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9) + BUŁKA GRAHAM | BABKA 100G
| BARSZCZ CZYSTY 400ML(1,9) MINTAJ W JARZYNACH 180G(1,3,4,9) PIEROGI RUSKIE 6 SZT(1,3,7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 23.12.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) KASZA JĘCZM 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, (oregano, bazylia) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 22.12.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7) HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.12.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 180G(7) | ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.12.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.12.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, KUKURYDZĄ ,OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.12.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI 3 SZT (7,8) | ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.12.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1) KASZA JĘCZM. 180G(1,7) MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.12.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G)(7) | SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G) Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G, KUKURYDZA, Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.12.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7) HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.12.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.12.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.12.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, KUKURYDZĄ ,OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.12.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI 3 SZT (7,8) | ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.12.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G I KOPERKIEM(7) MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 09.12.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G)(7) | SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 08.12.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7) HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 07.12.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 06.12.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 05.12.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPRYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9) KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, KUKURYDZĄ, OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 04.12.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI 3 SZT (7,8) | ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 02.12.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 01.12.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 30.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 29.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 28.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 27.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZO REK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI 3 SZT (7,8) | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I KEFIREM 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 26.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G I KOPERKIEM(7) MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 25.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) KASZA JĘCZM 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, (oregano, bazylia) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 24.11.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 23.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 22.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9) KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI 3 SZT (7,8) | POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 180G(1,7) MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃ CZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G | |||||||||||
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód | |||
ze Śniadania | 1055 | 42,3 | 40,1 | 18,13 | 14,13 | 4,35 | 347 | 140,8 | 4,9 | 30,7 | 10,2 | 1037 | |||
z II Śniadania | 69 | 0,6 | 0,6 | 0,06 | 0,02 | 0,14 | 0 | 18,2 | 4,7 | 0,0 | 3,0 | 3 | |||
z Obiadu | 854 | 49,2 | 18,7 | 5,19 | 7,08 | 4,39 | 90 | 139,0 | 9,4 | 1,7 | 18,6 | 314 | |||
z Podwieczorku | 227 | 8,3 | 4,3 | 2,43 | 1,36 | 0,22 | 16 | 38,7 | 5,9 | 9,4 | 0,3 | 95 | |||
z Kolacji | 537 | 18,2 | 15,0 | 7,38 | 4,79 | 1,43 | 56 | 89,7 | 2,7 | 0,1 | 8,4 | 995 | |||
SUMA DIETY | 2468 | 106,7 | 70,9 | 29,88 | 24,63 | 9,47 | 458 | 383,8 | 24,8 | 37,6 | 36,3 | 2199 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.11.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW. 20g, POMIDOREM 20g I OLIWĄ Z OLIWEK 10g 100G Z KOPERKIEM | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI 3 SZT (7,8) | ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 1017 | 42,2 | 35,9 | 13,72 | 13,76 | 5,12 | 322 | 140,8 | 4,9 | 30,6 | 10,2 | 1042 |
z II Śniadania | 92 | 0,8 | 0,8 | 0,08 | 0,02 | 0,18 | 0 | 24,2 | 6,2 | 0,0 | 4,0 | 4 |
z Obiadu | 1011 | 55,2 | 12,2 | 3,66 | 3,60 | 2,92 | 94 | 191,1 | 11,8 | 2,2 | 24,2 | 734 |
z Podwieczorku | 298 | 8,4 | 4,3 | 2,43 | 1,36 | 0,23 | 16 | 56,3 | 10,9 | 9,4 | 0,3 | 96 |
z Kolacji | 534 | 18,2 | 14,8 | 4,03 | 6,29 | 3,07 | 32 | 89,6 | 2,7 | 0,0 | 8,4 | 1007 |
SUMA DIETY | 2657 | 112,3 | 61,1 | 21,52 | 22,53 | 10,37 | 417 | 451,8 | 32,9 | 38,1 | 42,4 | 2595 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT | KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 940 | 38,3 | 30,8 | 11,97 | 11,05 | 5,33 | 72 | 136,1 | 3,7 | 30,6 | 9,7 | 1458 |
z II Śniadania | 42 | 0,6 | 0,2 | 0,02 | 0,03 | 0,04 | 0 | 11,2 | 7,1 | 0,0 | 1,9 | 1 |
z Obiadu | 1059 | 56,7 | 33,0 | 8,80 | 15,87 | 5,52 | 134 | 150,6 | 8,3 | 0,8 | 18,7 | 657 |
z Podwieczorku | 189 | 7,2 | 4,0 | 2,21 | 1,17 | 0,27 | 14 | 34,4 | 3,2 | 7,4 | 3,8 | 72 |
z Kolacji | 619 | 15,4 | 27,6 | 6,13 | 14,27 | 5,22 | 17 | 86,1 | 2,9 | 0,0 | 9,2 | 1054 |
SUMA DIETY | 2564 | 106,4 | 86,1 | 26,22 | 38,15 | 14,74 | 213 | 376,5 | 22,7 | 34,9 | 38,9 | 2918 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.11.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 757 | 30,2 | 22,7 | 7,41 | 8,68 | 4,76 | 52 | 117,0 | 4,2 | 11,8 | 10,1 | 1090 |
z II Śniadania | 132 | 2,7 | 0,6 | 0,06 | 0,12 | 0,12 | 0 | 33,9 | 11,7 | 0,0 | 5,7 | 9 |
z Obiadu | 944 | 51,4 | 33,1 | 6,99 | 14,16 | 8,06 | 176 | 126,2 | 11,7 | 0,0 | 17,1 | 740 |
z Podwieczorku | 145 | 1,5 | 0,5 | 0,04 | 0,04 | 0,19 | 0 | 34,3 | 10,6 | 0,0 | 1,1 | 6 |
z Kolacji | 587 | 28,5 | 16,6 | 5,48 | 5,89 | 3,87 | 18 | 87,8 | 2,3 | 3,7 | 7,8 | 653 |
SUMA DIETY | 2309 | 102,9 | 66,1 | 17,98 | 25,99 | 15,31 | 221 | 359,3 | 36,5 | 13,9 | 37,6 | 2247 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 9.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 919 | 39,7 | 28,3 | 11,04 | 9,62 | 5,35 | 73 | 135,2 | 3,7 | 30,6 | 9,6 | 1460 |
z II Śniadania | 69 | 0,6 | 0,6 | 0,06 | 0,02 | 0,14 | 0 | 18,2 | 4,7 | 0,0 | 3,0 | 3 |
z Obiadu | 1174 | 51,4 | 47,7 | 13,50 | 23,78 | 6,65 | 115 | 152,9 | 7,0 | 0,9 | 19,2 | 733 |
z Podwieczorku | 236 | 7,6 | 4,4 | 2,48 | 1,36 | 0,33 | 16 | 42,7 | 6,0 | 9,4 | 1,8 | 94 |
z Kolacji | 582 | 20,7 | 21,0 | 8,08 | 7,22 | 4,05 | 29 | 85,6 | 2,2 | 0,1 | 8,6 | 958 |
SUMA DIETY | 2682 | 108,0 | 91,8 | 31,64 | 37,79 | 14,86 | 209 | 391,1 | 21,1 | 36,9 | 37,9 | 2923 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 8.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZREK | KOLACJA
|
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PO GRECKU 180G(1,7) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | SEREK WIEJSKI 200G(7) Z RZODKIEWKĄ 30G CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 1020 | 41,6 | 34,6 | 13,50 | 13,29 | 4,58 | 322 | 143,6 | 3,7 | 30,6 | 8,7 | 1041 |
z II Śniadania | 114 | 1,2 | 0,4 | 0,14 | 0,04 | 0,07 | 0 | 28,2 | 13,3 | 0,0 | 2,0 | 1 |
z Obiadu | 1103 | 53,3 | 37,2 | 3,96 | 19,51 | 10,97 | 138 | 157,4 | 7,8 | 0,9 | 20,1 | 748 |
z Podwieczorku | 148 | 1,1 | 0,5 | 0,03 | 0,07 | 0,19 | 0 | 37,3 | 13,0 | 0,0 | 3,1 | 3 |
z Kolacji | 649 | 32,7 | 18,7 | 7,57 | 5,93 | 2,87 | 30 | 95,0 | 2,4 | 6,6 | 8,3 | 1400 |
SUMA DIET | 2730 | 116,9 | 82,1 | 22,69 | 34,95 | 16,82 | 441 | 415,3 | 36,1 | 34,4 | 37,9 | 2873 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 7.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT | POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)( SZYNKA 70G,MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z KAP. PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM ŚW.,KOPERKIEM POMIDOREM I OLIWĄ Z OLIWEK 100G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 863 | 38,9 | 29,9 | 14,24 | 10,28 | 3,23 | 73 | 115,8 | 3,1 | 30,6 | 6,6 | 999 |
z II Śniadania | 69 | 0,6 | 0,6 | 0,06 | 0,02 | 0,14 | 0 | 18,2 | 4,7 | 0,0 | 3,0 | 3 |
z Obiadu | 855 | 35,5 | 39,8 | 10,02 | 19,43 | 7,52 | 65 | 99,9 | 3,5 | 0,0 | 11,7 | 1241 |
z Podwieczorku | 288 | 8,0 | 4,4 | 2,45 | 1,30 | 0,29 | 16 | 57,5 | 8,7 | 9,4 | 3,9 | 95 |
z Kolacji | 625 | 18,8 | 24,7 | 5,53 | 13,32 | 4,11 | 32 | 90,6 | 3,1 | 0,0 | 9,3 | 1018 |
SUMA DIETY | 2430 | 91,6 | 89,5 | 29,07 | 39,90 | 13,76 | 168 | 343,7 | 20,7 | 36,1 | 31,0 | 3020 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 6.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) BANAN 1 SZT | POMARAŃCZA 1 SZT | ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA TRUSKAWKO WA Z TARTYM JABŁKIEM 200G(7) KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | Masa | Odpadki | KJ | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 990 | 46 | 4409 | 1051 | 38,1 | 30,1 | 12,12 | 10,85 | 4,63 | 64 | 167,2 | 19,1 | 30,6 | 11,3 | 1575 |
z II Śniadania | 300 | 84 | 549 | 132 | 2,7 | 0,6 | 0,06 | 0,12 | 0,12 | 0 | 33,9 | 11,7 | 0,0 | 5,7 | 9 |
z Obiadu | 1192 | 221 | 4244 | 1015 | 50,5 | 23,9 | 7,06 | 9,86 | 5,18 | 81 | 167,2 | 13,1 | 0,5 | 20,1 | 750 |
z Podwieczorku | 180 | 26 | 549 | 131 | 8,6 | 0,7 | 0,12 | 0,11 | 0,29 | 0 | 25,2 | 9,1 | 0,0 | 3,0 | 7 |
z Kolacji | 360 | 25 | 2488 | 595 | 28,8 | 16,8 | 5,60 | 5,95 | 3,85 | 19 | 89,4 | 2,4 | 4,2 | 8,3 | 662 |
SUMA DIETY | 3022 | 401 | 11015 | 2631 | 115,8 | 64,8 | 22,47 | 24,20 | 12,65 | 148 | 434,5 | 49,9 | 31,7 | 43,6 | 2703 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 5.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | JABŁKO 1 SZT | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML LIŚĆ SAŁATY 2 SZT PAPRYKA CZERW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : |
| kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania |
| 1017 | 42,2 | 35,9 | 13,72 | 13,76 | 5,12 | 322 | 140,8 | 4,9 | 30,6 | 10,2 | 1042 |
z II Śniadania |
| 92 | 0,8 | 0,8 | 0,08 | 0,02 | 0,18 | 0 | 24,2 | 6,2 | 0,0 | 4,0 | 4 |
z Obiadu |
| 1011 | 55,2 | 12,2 | 3,66 | 3,60 | 2,92 | 94 | 191,1 | 11,8 | 2,2 | 24,2 | 734 |
z Podwieczorku |
| 298 | 8,4 | 4,3 | 2,43 | 1,36 | 0,23 | 16 | 56,3 | 10,9 | 9,4 | 0,3 | 96 |
z Kolacji |
| 534 | 18,2 | 14,8 | 4,03 | 6,29 | 3,07 | 32 | 89,6 | 2,7 | 0,0 | 8,4 | 1007 |
SUMA DIETY |
| 2657 | 112,3 | 61,1 | 21,52 | 22,53 | 10,37 | 417 | 451,8 | 32,9 | 38,1 | 42,4 | 2595 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 4.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. OWS. NA ML. 400ML (1,7) POL. MIOD. 30G (1,6,7,9,10) CHLEB 100 G (1) WIELOZIARNISTY 50G (1) MASŁO ROŚLINNE 10 G (7) KAWA Z MLEKIEM 250ML (1,7) OGÓREK KISZONY 50G | BANAN 1 SZT | KOPERKOWA 400ML (1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G (1) ZIEMNIAKI 250G BURACZKI PUREE 100G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT | SZYNKÓWKA 50G (1,6,7,9,10) CHLEB 100 G (1) WIELOZIARNISTY 50G (1) MASŁO ROŚLINNE 10 G (7) HERBATA 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 975 | 40,7 | 33,5 | 12,83 | 12,30 | 5,60 | 85 | 136,7 | 3,7 | 30,6 | 9,7 | 1602 |
z II Śniadania | 190 | 2,0 | 0,6 | 0,24 | 0,06 | 0,12 | 0 | 47,0 | 22,2 | 0,0 | 3,4 | 2 |
z Obiadu | 1023 | 55,4 | 26,5 | 7,68 | 12,57 | 3,88 | 131 | 157,7 | 16,6 | 0,4 | 19,5 | 318 |
z Podwieczorku | 200 | 7,3 | 4,0 | 2,22 | 1,17 | 0,29 | 14 | 37,3 | 3,6 | 7,4 | 4,2 | 72 |
z Kolacji | 541 | 15,8 | 19,0 | 5,12 | 7,97 | 4,16 | 21 | 83,8 | 2,7 | 0,0 | 7,6 | 1160 |
SUMA DIETY | 2636 | 109,1 | 75,2 | 25,28 | 30,67 | 12,65 | 225 | 416,2 | 43,9 | 34,6 | 39,9 | 2839 |
UWAGA !!! Ze względu na ryzyko epidemiczne wejście na teren budynku Poradni Specjalistycznych jest możliwe bezpośrednio przed godziną wyznaczonej wizyty UWAGA !!! Rejestracja do punktu pobrań DRIVE-THRU: od poniedziałku do niedzieli w godzinach 11.00 - 15.00 pod nr tel. 459 595 136 oraz od poniedziałku do piątku w godzinach 11.00 - 15.00 pod nr tel. 608 437 021