Informacje o numerach telefonów    59 86-35-202
1196349
Liczba odwiedzin

Menu

styczeń 2020

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 30.01.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(7)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, SŁONECZ., OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasy

cone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

108

7,7

3,6

2,14

1,13

0,11

14

11,2

1,8

8,3

0,0

113

z Obiadu

1015

58,3

40,9

10,36

16,93

9,11

193

119,3

6,7

1,0

16,6

351

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

614

16,9

34,5

10,29

18,81

3,41

56

65,9

2,5

0,1

6,9

807

SUMA DIETY

2541

116,6

102,1

38,55

42,24

13,02

340

317,5

20,0

44,4

30,0

2117

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 29.01.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARANCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonie

nasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

220

4,7

8,2

1,18

1,31

5,12

2

34,8

11,6

0,9

3,1

41

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2576

108,8

71,5

27,90

22,78

14,58

193

414,3

44,7

33,0

44,0

2255

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 28.01.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JOGURT NAT. 180G

JABŁKO

1 SZT

 

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1)

KASZA JĘCZM. 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

159

7,1

3,6

1,85

0,96

0,23

12

27,5

6,2

6,9

3,0

98

z Obiadu

881

54,6

19,2

5,27

7,15

4,56

102

140,4

9,5

1,7

19,7

335

z Podwieczorku

247

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

43,7

10,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2591

117,5

74,0

31,56

25,55

9,70

480

397,8

30,8

43,8

37,4

2304

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 27.01.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

KAKAO 250ML(6,7)

MANDARYNKA

1 SZT

KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)(7)

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano, słonecznikiem

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

916

41,0

27,4

14,10

7,75

3,36

93

135,3

3,7

30,6

9,6

1442

z II Śniadania

178

9,5

5,6

3,25

1,75

0,20

20

24,5

7,6

11,8

2,0

114

z Obiadu

998

55,3

25,5

6,98

12,20

3,86

127

152,8

7,8

0,0

18,2

231

z Podwieczorku

173

7,0

3,9

2,20

1,16

0,24

14

30,1

2,7

7,4

3,2

71

z Kolacji

710

15,4

37,8

10,97

19,77

4,64

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2677

115,3

90,2

33,76

38,38

11,08

265

385,8

22,3

44,8

37,9

2611

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 26.01.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

867

38,0

26,6

12,90

8,31

3,23

91

128,2

6,0

20,1

10,1

1192

z II Śniadania

152

3,9

0,8

0,09

0,14

0,18

0

37,8

12,0

0,0

6,3

198

z Obiadu

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2592

113,2

81,3

29,29

29,34

14,99

280

387,5

38,5

21,9

39,2

2611

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 25.01.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G(7)

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

921

39,7

28,5

14,39

8,11

3,70

98

135,3

3,7

30,6

9,6

1448

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1153

51,3

42,5

12,93

20,77

5,17

113

158,7

6,6

0,0

18,9

293

z Podwieczorku

195

7,7

4,5

2,50

1,38

0,37

16

32,9

6,1

9,4

2,1

94

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2728

115,1

90,9

39,10

33,42

10,70

265

397,5

22,5

43,6

38,0

2609

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 24.01.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

234

7,6

4,1

2,32

1,18

0,20

14

43,7

16,7

7,4

2,6

70

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2691

116,9

77,5

29,10

29,74

11,93

513

415,1

38,0

38,0

38,2

1925

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 23.01.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G, SŁONECZNIKIEM 5G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1048

38,9

53,3

12,94

26,05

10,86

67

118,4

4,7

1,0

15,6

897

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

505

16,3

24,3

8,78

11,74

2,20

56

61,5

2,1

0,1

6,4

805

SUMA DIETY

2534

99,1

104,6

39,56

44,09

13,63

227

329,1

22,0

44,5

31,3

2610

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 22.01.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARANCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonie

nasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

220

4,7

8,2

1,18

1,31

5,12

2

34,8

11,6

0,9

3,1

41

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2576

108,8

71,5

27,90

22,78

14,58

193

414,3

44,7

33,0

44,0

2255

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.01.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JOGURT NAT. 180G

JABŁKO

1 SZT

 

ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM 100G I KOPERKIEM(7)

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

159

7,1

3,6

1,85

0,96

0,23

12

27,5

6,2

6,9

3,0

98

z Obiadu

866

48,9

17,2

4,84

6,17

4,09

90

146,0

5,7

1,7

19,1

299

z Podwieczorku

227

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

38,7

5,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2559

112,3

72,2

31,17

24,67

9,28

469

398,4

22,8

43,8

36,8

2271

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.01.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

KAKAO 250ML

MANDARYNKA

1 SZT

KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

942

38,4

31,1

15,32

9,55

3,69

96

136,2

3,7

30,6

9,7

1447

z II Śniadania

199

9,5

5,6

3,25

1,75

0,20

20

29,5

12,6

11,8

2,0

114

z Obiadu

983

55,5

25,6

6,99

12,20

3,91

127

149,0

7,9

0,0

18,4

231

z Podwieczorku

173

7,0

3,9

2,20

1,16

0,24

14

30,1

2,7

7,4

3,2

71

z Kolacji

710

15,4

37,8

10,97

19,77

4,64

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2706

113,1

93,6

34,86

39,99

11,41

269

387,7

26,8

44,8

38,1

2616

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.01.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

152

3,9

0,8

0,09

0,14

0,18

0

37,8

12,0

0,0

6,3

198

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2571

115,2

74,4

28,07

25,55

13,21

281

394,6

37,8

22,7

38,5

2167

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.01.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G(7)

KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

921

39,7

28,5

14,39

8,11

3,70

98

135,3

3,7

30,6

9,6

1448

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1121

50,4

42,1

12,87

20,75

4,99

113

151,8

6,5

0,0

18,1

293

z Podwieczorku

195

7,7

4,5

2,50

1,38

0,37

16

32,9

6,1

9,4

2,1

94

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2699

114,2

90,5

39,05

33,40

10,55

265

391,4

22,4

43,6

37,3

2609

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.01.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

234

7,6

4,1

2,32

1,18

0,20

14

43,7

16,7

7,4

2,6

70

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2691

116,9

77,5

29,10

29,74

11,93

513

415,1

38,0

38,0

38,2

1925

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.01.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

234

7,6

4,1

2,32

1,18

0,20

14

43,7

16,7

7,4

2,6

70

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2691

116,9

77,5

29,10

29,74

11,93

513

415,1

38,0

38,0

38,2

1925

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.01.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARANCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

CHL. RYŻOWY 1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 200G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I KEFIREM 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

220

4,7

8,2

1,18

1,31

5,12

2

34,8

11,6

0,9

3,1

41

z Obiadu

876

45,9

12,6

3,04

4,84

2,86

78

159,8

13,2

0,0

17,5

226

z Podwieczorku

71

2,1

0,7

0,12

0,15

0,37

0

16,8

1,5

0,0

3,0

5

z Kolacji

595

28,7

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,1

2,2

4,1

8,3

646

SUMA DIETY

2691

115,8

76,6

29,73

25,17

15,08

209

420,6

41,0

42,6

40,0

2336

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.01.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JOGURT NAT. 180G

JABŁKO

1 SZT

 

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

159

7,1

3,6

1,85

0,96

0,23

12

27,5

6,2

6,9

3,0

98

z Obiadu

881

54,6

19,2

5,27

7,15

4,56

102

140,4

9,5

1,7

19,7

335

z Podwieczorku

247

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

43,7

10,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2591

117,5

74,0

31,56

25,55

9,70

480

397,8

30,8

43,8

37,4

2304

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.01.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

KAKAO 250ML

MANDARYNKA

1 SZT

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

KASZA JĘCZM 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, (oregano, bazylia), słonecznikiem

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

942

38,4

31,1

15,32

9,55

3,69

96

136,2

3,7

30,6

9,7

1447

z II Śniadania

192

10,0

6,3

3,63

1,97

0,22

20

26,0

7,6

11,8

2,2

114

z Obiadu

979

58,3

27,4

7,33

12,40

4,74

127

144,0

7,3

0,0

21,0

632

z Podwieczorku

189

7,2

4,0

2,21

1,17

0,27

14

34,4

3,2

7,4

3,8

72

z Kolacji

621

15,4

27,9

9,49

12,76

3,58

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2631

116,3

86,9

34,18

34,06

11,25

269

384,0

22,3

44,8

41,2

2977

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.01.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

867

38,0

26,6

12,90

8,31

3,23

91

128,2

6,0

20,1

10,1

1192

z II Śniadania

152

3,9

0,8

0,09

0,14

0,18

0

37,8

12,0

0,0

6,3

198

z Obiadu

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2592

113,2

81,3

29,29

29,34

14,99

280

387,5

38,5

21,9

39,2

2611

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.01.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G(7)

ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

915

38,1

26,6

14,06

7,38

2,91

98

138,1

3,5

30,6

8,3

1449

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1162

51,6

47,6

13,48

23,78

6,58

115

149,7

7,0

0,9

18,8

733

z Podwieczorku

208

7,6

4,4

2,48

1,36

0,33

16

36,0

6,0

9,4

1,7

94

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2742

113,8

93,6

39,28

35,44

11,22

266

394,8

22,5

44,4

36,4

3005

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.01.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

234

7,6

4,1

2,32

1,18

0,20

14

43,7

16,7

7,4

2,6

70

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2691

116,9

77,5

29,10

29,74

11,93

513

415,1

38,0

38,0

38,2

1925

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 09.01.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G, SŁONECZNIKIEM 5G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1048

38,9

53,3

12,94

26,05

10,86

67

118,4

4,7

1,0

15,6

897

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

505

16,3

24,3

8,78

11,74

2,20

56

61,5

2,1

0,1

6,4

805

SUMA DIETY

2534

99,1

104,6

39,56

44,09

13,63

227

329,1

22,0

44,5

31,3

2610

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 08.01.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARANCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonie

nasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

220

4,7

8,2

1,18

1,31

5,12

2

34,8

11,6

0,9

3,1

41

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2576

108,8

71,5

27,90

22,78

14,58

193

414,3

44,7

33,0

44,0

2255

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 07.01.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

JOGURT NAT. 180G

JABŁKO

1 SZT

 

ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G I KOPERKIEM(7)

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

PAPRYKA CZERW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

159

7,1

3,6

1,85

0,96

0,23

12

27,5

6,2

6,9

3,0

98

z Obiadu

866

48,9

17,2

4,84

6,17

4,09

90

146,0

5,7

1,7

19,1

299

z Podwieczorku

227

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

38,7

5,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

537

18,2

15,0

7,38

4,79

1,43

56

89,7

2,7

0,1

8,4

995

SUMA DIETY

2559

112,3

72,2

31,17

24,67

9,28

469

398,4

22,8

43,8

36,8

2271

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 06.01.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

KAKAO 250ML(1,6,7)

MANDARYNKA

1 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)(7)

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G) Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G, KUKURYDZA, Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

940

38,3

30,8

11,97

11,05

5,33

72

136,1

3,7

30,6

9,7

1458

z II Śniadania

192

10,0

6,3

3,63

1,97

0,22

20

26,0

7,6

11,8

2,2

114

z Obiadu

1003

56,3

25,8

7,05

12,22

4,03

127

153,7

8,3

0,0

19,4

649

z Podwieczorku

189

7,2

4,0

2,21

1,17

0,27

14

34,4

3,2

7,4

3,8

72

z Kolacji

619

15,4

27,6

6,13

14,27

5,22

17

86,1

2,9

0,0

9,2

1054

SUMA DIETY

2648

114,5

85,0

27,89

36,61

13,57

224

392,6

23,2

44,8

39,7

3013

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 05.01.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

152

3,9

0,8

0,09

0,14

0,18

0

37,8

12,0

0,0

6,3

198

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2571

115,2

74,4

28,07

25,55

13,21

281

394,6

37,8

22,7

38,5

2167

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 04.01.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G(7)

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

919

39,7

28,3

11,04

9,62

5,35

73

135,2

3,7

30,6

9,6

1460

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1206

56,4

47,6

13,28

23,67

6,79

113

160,0

7,7

0,0

23,1

731

z Podwieczorku

208

7,6

4,4

2,48

1,36

0,33

16

36,0

6,0

9,4

1,7

94

z Kolacji

582

20,7

21,0

8,08

7,22

4,05

29

85,6

2,2

0,1

8,6

958

SUMA DIETY

2783

119,4

94,9

33,37

38,71

15,08

220

401,5

23,4

43,5

41,4

3023

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 03.01.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

234

7,6

4,1

2,32

1,18

0,20

14

43,7

16,7

7,4

2,6

70

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2691

116,9

77,5

29,10

29,74

11,93

513

415,1

38,0

38,0

38,2

1925

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 02.01.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPARYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, KUKURYDZĄ ,OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

177

8,3

4,2

2,20

1,15

0,24

14

29,3

6,5

8,3

3,0

116

z Obiadu

1033

38,1

53,0

12,71

25,94

10,83

65

117,6

5,5

0,1

17,0

928

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

527

17,0

24,6

8,81

11,80

2,36

56

66,2

2,5

0,1

7,1

807

SUMA DIETY

2541

99,1

104,6

39,39

44,06

13,75

225

332,6

23,1

43,6

33,2

2639

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 01.01.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARANCZA 1 SZT

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI

3 SZT (7,8)

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

JAJKO GOTOWANE 1 SZT(3)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MELISA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonie

nasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

220

4,7

8,2

1,18

1,31

5,12

2

34,8

11,6

0,9

3,1

41

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2505

96,6

71,2

26,51

23,24

14,73

338

408,9

44,5

29,3

43,4

2265

 

 

Przejdź do góry strony