listopad 2019
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 30.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 1 SZT(180G) CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO 10G(7), POL.MIOD.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 29.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 28.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 180G GRAHAMKA Z MASŁEM 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT | KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 27.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZO REK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | KAKAO 250ML(1,6,7) BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8) 3 SZT CHL. RYŻOWY 1 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I KEFIREM 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 26.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7) | ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G I KOPERKIEM(7) MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATA LODOWA, KUKURYDZĄ, Z PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G, oregano i bazylią | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 25.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT KAKAO 250ML CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO ROŚLINNE 10G(7), SER ŻÓŁTY.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) KASZA JĘCZM 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, (oregano, bazylia) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 24.11.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 23.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 1 SZT(180G) CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO 10G(7), POL.MIOD.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 22.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 180G GRAHAMKA Z MASŁEM 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT | ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9) KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ I OLIWĄ Z OLIWEK 100G | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | KAKAO 250ML(1,6,7) BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8) 3 SZT CHL. RYŻOWY 1 SZT | POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I KEFIREM 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7) | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 180G(1,7) MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃ CZOWY 250ML | POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATA LODOWA Z PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT KAKAO 250ML CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO ROŚLINNE 10G(7), SER ŻÓŁTY.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.11.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 1 SZT(180G) CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO ROŚLINNE 10G(7), POL.MIOD.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 180G GRAHAMKA Z MASŁEM ROŚL. 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT | KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 50 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW. 20g, POMIDOREM 20g I OLIWĄ Z OLIWEK 10g 100G Z KOPERKIEM | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMARAŃCZA 1 SZT | KAKAO 250ML(1,6,7) BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8) 3 SZT CHL. RYŻOWY 1 SZT | ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT) 200G KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7) | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | SCHAB PIECZ. 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATA LODOWA Z POMIDOREM, OGÓRKIEM, PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | MANDARYNKA 1 SZT KAKAO 250ML CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO ROŚLINNE 10G(7), SER ŻÓŁTY.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | KOPERKOWA 400ML(1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GRUSZKA 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) | SZYNKÓWKA 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 940 | 38,3 | 30,8 | 11,97 | 11,05 | 5,33 | 72 | 136,1 | 3,7 | 30,6 | 9,7 | 1458 |
z II Śniadania | 452 | 19,1 | 21,2 | 8,74 | 7,58 | 3,44 | 34 | 51,2 | 8,3 | 11,8 | 4,9 | 500 |
z Obiadu | 1059 | 56,7 | 33,0 | 8,80 | 15,87 | 5,52 | 134 | 150,6 | 8,3 | 0,8 | 18,7 | 657 |
z Podwieczorku | 189 | 7,2 | 4,0 | 2,21 | 1,17 | 0,27 | 14 | 34,4 | 3,2 | 7,4 | 3,8 | 72 |
z Kolacji | 619 | 15,4 | 27,6 | 6,13 | 14,27 | 5,22 | 17 | 86,1 | 2,9 | 0,0 | 9,2 | 1054 |
SUMA DIETY | 2932 | 123,0 | 104,9 | 34,07 | 44,94 | 17,80 | 244 | 412,6 | 23,8 | 45,5 | 41,5 | 3367 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.11.19 - NIEDZIELA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7) POL. SOPOCKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | POMARAŃCZA 1 SZT SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9) UDKO PIECZONE 150G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G BURACZKI Z JABŁKIEM 100G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT) 200G SOK JABŁKOWY 250ML | TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 757 | 30,2 | 22,7 | 7,41 | 8,68 | 4,76 | 52 | 117,0 | 4,2 | 11,8 | 10,1 | 1090 |
z II Śniadania | 257 | 6,5 | 1,5 | 0,18 | 0,21 | 0,49 | 0 | 61,5 | 12,1 | 0,0 | 8,1 | 280 |
z Obiadu | 944 | 51,4 | 33,1 | 6,99 | 14,16 | 8,06 | 176 | 126,2 | 11,7 | 0,0 | 17,1 | 740 |
z Podwieczorku | 145 | 1,5 | 0,5 | 0,04 | 0,04 | 0,19 | 0 | 34,3 | 10,6 | 0,0 | 1,1 | 6 |
z Kolacji | 587 | 28,5 | 16,6 | 5,48 | 5,89 | 3,87 | 18 | 87,8 | 2,3 | 3,7 | 7,8 | 653 |
SUMA DIETY | 2422 | 106,4 | 66,9 | 18,09 | 26,07 | 15,65 | 221 | 384,1 | 36,8 | 13,9 | 39,7 | 2491 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 9.11.19 - SOBOTA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7) KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) OGÓREK KISZONY 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 1 SZT(180G) CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO ROŚLINNE 10G(7), POL.MIOD.20G (1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT | KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9) PIECZEŃ SZYNKI 80G(1) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ(7) 200G KIWI 1 SZT | SER ŻÓŁTY 40G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY 250ML PAPRYKA CZERWONA 50G SAŁATA 2 SZT |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 919 | 39,7 | 28,3 | 11,04 | 9,62 | 5,35 | 73 | 135,2 | 3,7 | 30,6 | 9,6 | 1460 |
z II Śniadania | 336 | 12,3 | 15,8 | 5,29 | 6,31 | 2,83 | 28 | 40,4 | 6,8 | 8,3 | 4,3 | 351 |
z Obiadu | 1174 | 51,4 | 47,7 | 13,50 | 23,78 | 6,65 | 115 | 152,9 | 7,0 | 0,9 | 19,2 | 733 |
z Podwieczorku | 236 | 7,6 | 4,4 | 2,48 | 1,36 | 0,33 | 16 | 42,7 | 6,0 | 9,4 | 1,8 | 94 |
z Kolacji | 582 | 20,7 | 21,0 | 8,08 | 7,22 | 4,05 | 29 | 85,6 | 2,2 | 0,1 | 8,6 | 958 |
SUMA DIETY | 2922 | 118,5 | 105,5 | 36,35 | 43,46 | 17,28 | 234 | 411,1 | 23,0 | 44,4 | 39,0 | 3236 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 8.11.19 - PIĄTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | BANAN 1 SZT KEFIR 1/2 SZT(180G) CHL. RYŻOWY 2 SZT | ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9) MINTAJ PO GRECKU 180G(1,7) ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KISIEL TRUSKAWKO WY 200G MANDARYNKA 1 SZT | SEREK WIEJSKI 200G(7) Z RZODKIEWKĄ 30G CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA Z MELISY 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 1020 | 41,6 | 34,6 | 13,50 | 13,29 | 4,58 | 322 | 143,6 | 3,7 | 30,6 | 8,7 | 1041 |
z II Śniadania | 276 | 9,1 | 4,4 | 2,35 | 1,22 | 0,39 | 14 | 52,4 | 13,4 | 7,4 | 3,2 | 124 |
z Obiadu | 1103 | 53,3 | 37,2 | 3,96 | 19,51 | 10,97 | 138 | 157,4 | 7,8 | 0,9 | 20,1 | 748 |
z Podwieczorku | 148 | 1,1 | 0,5 | 0,03 | 0,07 | 0,19 | 0 | 37,3 | 13,0 | 0,0 | 3,1 | 3 |
z Kolacji | 649 | 32,7 | 18,7 | 7,57 | 5,93 | 2,87 | 30 | 95,0 | 2,4 | 6,6 | 8,3 | 1400 |
SUMA DIETY | 2876 | 124,0 | 85,8 | 24,67 | 36,02 | 17,11 | 454 | 437,1 | 36,2 | 41,0 | 39,0 | 2984 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 7.11.19 - CZWARTEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZO-REK | KOLACJA |
MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7) SER ŻÓŁTY 30G(7) CHLEB 50G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) PAPARYKA CZERW. 50G | JABŁKO 1 SZT JOGURT NAT. 180G GRAHAMKA Z MASŁEM ROŚL. 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT | POMIDOROWA Z RYŻEM 400ML(1,7,9) GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(SZYNKA 70G, MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G) KASZA GRYCZANA 180G(1,7) SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) GRUSZKA 1 SZT | POL. SOPOCKA 50G(7) CHLEB 100 G(1) CHL.ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATKA Z KAP. PEKIŃSKIEJ Z OGÓRKIEM ŚW.,KOPERKIEM,POMIDOREM I OLIWĄ Z OLIWEK 100G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 863 | 38,9 | 29,9 | 14,24 | 10,28 | 3,23 | 73 | 115,8 | 3,1 | 30,6 | 6,6 | 999 |
z II Śniadania | 364 | 13,5 | 15,5 | 5,26 | 6,21 | 2,52 | 28 | 47,6 | 7,3 | 8,3 | 4,9 | 416 |
z Obiadu | 855 | 35,5 | 39,8 | 10,02 | 19,43 | 7,52 | 65 | 99,9 | 3,5 | 0,0 | 11,7 | 1241 |
z Podwieczorku | 288 | 8,0 | 4,4 | 2,45 | 1,30 | 0,29 | 16 | 57,5 | 8,7 | 9,4 | 3,9 | 95 |
z Kolacji | 625 | 18,8 | 24,7 | 5,53 | 13,32 | 4,11 | 32 | 90,6 | 3,1 | 0,0 | 9,3 | 1018 |
SUMA DIETY | 2696 | 103,2 | 102,9 | 33,75 | 45,48 | 15,91 | 192 | 370,3 | 23,1 | 43,6 | 32,7 | 3392 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 6.11.19 - ŚRODA
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7) SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) BANAN 1 SZT | KAKAO 250ML CHL. RYŻOWY 2 SZT POMARAŃCZA 1 SZT
| ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9) INDYK DUSZONY 90G(1) ZIEMNIAKI 200G(1,7) BURACZKI Z CEBULKĄ 100G KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | GALARETKA TRUSKAWKO WA Z TARTYM JABŁKIEM 200G(7) KIWI 1 SZT | TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7) CHLEB 100 G(1) WIELOZIARNISTY 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MELISA 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | Masa | Odpadki | KJ | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 990 | 46 | 4409 | 1051 | 38,1 | 30,1 | 12,12 | 10,85 | 4,63 | 64 | 167,2 | 19,1 | 30,6 | 11,3 | 1575 |
z II Śniadania | 575 | 84 | 1476 | 353 | 13,9 | 7,2 | 3,73 | 2,11 | 0,51 | 20 | 64,5 | 12,2 | 11,8 | 7,2 | 177 |
z Obiadu | 1192 | 221 | 4244 | 1015 | 50,5 | 23,9 | 7,06 | 9,86 | 5,18 | 81 | 167,2 | 13,1 | 0,5 | 20,1 | 750 |
z Podwieczorku | 180 | 26 | 549 | 131 | 8,6 | 0,7 | 0,12 | 0,11 | 0,29 | 0 | 25,2 | 9,1 | 0,0 | 3,0 | 7 |
z Kolacji | 360 | 25 | 2488 | 595 | 28,8 | 16,8 | 5,60 | 5,95 | 3,85 | 19 | 89,4 | 2,4 | 4,2 | 8,3 | 662 |
SUMA DIETY | 3297 | 401 | 11849 | 2829 | 125,9 | 70,7 | 25,78 | 25,98 | 13,01 | 166 | 462,0 | 50,4 | 42,3 | 44,9 | 2854 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 5.11.19 - WTOREK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7) PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7) POMIDOR 50G | SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7) | BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9) PIERŚ GOTOWANA 90G(1) KASZA JĘCZM. 200G(1,7) MIZERIA Z JOGURTEM NAT. 100G MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | BUDYŃ WANILIOWY 200G(7) SOK POMARAŃCZOWY 250ML | SCHAB PIECZ. 50G(1,6,7,9,10) CHLEB 100 G(1) CH. ŻYTNI 50G(1) MASŁO ROŚLINNE 10 G(7) HERBATA MALINOWA 250ML SAŁATA LODOWA Z POMIDOREM, OGÓRKIEM, PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : |
| kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania |
| 1017 | 42,2 | 35,9 | 13,72 | 13,76 | 5,12 | 322 | 140,8 | 4,9 | 30,6 | 10,2 | 1042 |
z II Śniadania |
| 74 | 1,6 | 0,7 | 0,31 | 0,17 | 0,12 | 2 | 17,1 | 4,3 | 0,9 | 2,0 | 15 |
z Obiadu |
| 1011 | 55,2 | 12,2 | 3,66 | 3,60 | 2,92 | 94 | 191,1 | 11,8 | 2,2 | 24,2 | 734 |
z Podwieczorku |
| 298 | 8,4 | 4,3 | 2,43 | 1,36 | 0,23 | 16 | 56,3 | 10,9 | 9,4 | 0,3 | 96 |
z Kolacji |
| 772 | 23,5 | 39,4 | 8,09 | 22,89 | 5,99 | 50 | 89,2 | 2,5 | 0,0 | 8,4 | 667 |
SUMA DIETY po odjęciu STRAT |
| 2856 | 117,8 | 83,2 | 25,38 | 37,60 | 12,94 | 435 | 445,0 | 31,0 | 38,9 | 40,5 | 2299 |
JADŁOSPIS NA DZIEŃ 4.11.19 - PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | KOLACJA |
PŁ. OWS. NA ML. 400ML (1,7) POL. MIOD. 30G (1,6,7,9,10) CHLEB 100 G (1) WIELOZIARNISTY 50G (1) MASŁO ROŚLINNE 10 G (7) KAWA Z MLEKIEM 250ML (1,7) OGÓREK KISZONY 50G | KAKAO 250ML(1,6,7) 2 KANAPKI Z CHLEBA WIEL. 50G(1) Z SEREM ŻÓŁTYM 20G (7), PAPRYKĄ CZERW. 50G MASŁEM ROŚLINNYM 10G (7) | KOPERKOWA 400ML (1,7,9) PIECZEŃ ZE SCHABU 80G (1) ZIEMNIAKI 250G BURACZKI PUREE 100G MARCHEW Z JABŁKIEM 100G HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML | KEFIR ½ SZT(180G) (7) GRUSZKA 1 SZT WAFLE RYŻOWE 2 SZT | SZYNKÓWKA 50G (1,6,7,9,10) CHLEB 100 G (1) WIELOZIARNISTY 50G (1) MASŁO ROŚLINNE 10 G (7) HERBATA 250ML OGÓREK ŚW. 50G |
PODSUMOWANIE DIETY DOBOWEJ : | kcal | Białko | Tłuszcz | kw.tł. nasycone | kw. tł. jednonienasycone | kw. tł. wielonienasycone | Cholesterol | Węglowodany ogółem | Sacharoza | Laktoza | Błonnik pokarmowy | Sód |
ze Śniadania | 975 | 40,7 | 33,5 | 12,83 | 12,30 | 5,60 | 85 | 136,7 | 3,7 | 30,6 | 9,7 | 1602 |
z II Śniadania | 421 | 18,9 | 21,2 | 8,76 | 7,56 | 3,51 | 34 | 42,7 | 1,3 | 11,8 | 3,7 | 500 |
z Obiadu | 1023 | 55,4 | 26,5 | 7,68 | 12,57 | 3,88 | 131 | 157,7 | 16,6 | 0,4 | 19,5 | 318 |
z Podwieczorku | 270 | 9,1 | 4,5 | 2,28 | 1,22 | 0,50 | 14 | 53,0 | 3,6 | 7,4 | 5,4 | 127 |
z Kolacji | 541 | 15,8 | 19,0 | 5,12 | 7,97 | 4,16 | 21 | 83,8 | 2,7 | 0,0 | 7,6 | 1160 |
SUMA DIETY | 2908 | 125,8 | 94,2 | 33,01 | 37,46 | 15,89 | 256 | 426,6 | 25,1 | 45,2 | 41,2 | 3336 |
UWAGA !!! Ze względu na ryzyko epidemiczne wejście na teren budynku Poradni Specjalistycznych jest możliwe bezpośrednio przed godziną wyznaczonej wizyty UWAGA !!! Rejestracja do punktu pobrań DRIVE-THRU: od poniedziałku do niedzieli w godzinach 11.00 - 15.00 pod nr tel. 459 595 136 oraz od poniedziałku do piątku w godzinach 11.00 - 15.00 pod nr tel. 608 437 021