Informacje o numerach telefonów    59 86-35-202
1151381
Liczba odwiedzin

Menu

luty 2020

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 28.02.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednoniena

sycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

305

9,4

4,5

2,38

1,23

0,41

14

59,5

16,7

7,4

3,8

124

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2755

118,4

78,0

29,15

29,79

12,12

513

429,3

38,0

38,0

39,2

1974

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 27.02.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

GRAHAMKA Z MASŁEM 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, SŁONECZ., OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

401

16,9

13,6

7,85

3,54

0,80

50

58,4

7,8

8,3

6,0

496

z Obiadu

1015

58,3

40,9

10,36

16,93

9,11

193

119,3

6,7

1,0

16,6

351

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

614

16,9

34,5

10,29

18,81

3,41

56

65,9

2,5

0,1

6,9

807

SUMA DIETY

2804

124,8

111,1

43,68

44,41

13,64

372

360,0

25,4

44,5

35,3

2461

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 26.02.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

KAKAO 250ML(1,6,7)

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8)

3 SZT

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

RYŻ BRĄZOWY Z SOSEM PORZECZKOWYM 350G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1140

46,7

35,3

19,33

10,14

2,97

105

172,5

17,2

30,7

15,0

1596

z II Śniadania

370

14,1

14,3

4,79

3,25

5,30

22

49,6

12,1

12,7

3,4

155

z Obiadu

602

19,2

6,4

1,84

2,26

1,42

25

131,0

18,5

0,9

15,9

88

z Podwieczorku

310

31,7

0,9

0,14

0,16

0,41

0

45,9

28,7

0,0

3,3

16

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2717

126,5

66,5

31,55

18,23

11,08

175

439,5

71,0

43,6

41,3

2255

 

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 25.02.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7)

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1)

KASZA JĘCZM. 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATA LODOWA Z PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

122

1,9

0,8

0,33

0,18

0,13

2

28,9

6,7

0,9

2,3

16

z Obiadu

881

54,6

19,2

5,27

7,15

4,56

102

140,4

9,5

1,7

19,7

335

z Podwieczorku

247

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

43,7

10,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

723

19,2

35,1

10,38

18,82

3,65

56

91,7

2,8

0,1

9,4

998

SUMA DIETY

2726

113,7

89,5

32,89

37,47

11,62

470

401,0

31,4

38,4

37,6

2233

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 24.02.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KAKAO 250ML(6,7)

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT(1), MASŁO 10G(7), SER ŻÓŁTY.20G

(7), PAPRYKA 50G

KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)(7)

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano, słonecznikiem

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

 

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

 

916

41,0

27,4

14,10

7,75

3,36

93

135,3

3,7

30,6

9,6

1442

z II Śniadania

 

441

18,6

20,8

11,71

5,86

1,78

59

49,7

8,3

11,8

4,7

489

z Obiadu

 

998

55,3

25,5

6,98

12,20

3,86

127

152,8

7,8

0,0

18,2

231

z Podwieczorku

 

173

7,0

3,9

2,20

1,16

0,24

14

30,1

2,7

7,4

3,2

71

z Kolacji

 

710

15,4

37,8

10,97

19,77

4,64

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

 

2914

123,5

103,8

41,38

42,07

12,49

301

408,6

22,9

44,9

40,3

2949

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 23.02.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

867

38,0

26,6

12,90

8,31

3,23

91

128,2

6,0

20,1

10,1

1192

z II Śniadania

257

6,5

1,5

0,18

0,21

0,49

0

61,5

12,1

0,0

8,1

280

z Obiadu

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2687

115,6

81,9

29,37

29,41

15,27

280

408,8

38,5

21,9

40,8

2685

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 22.02.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT.

1 SZT(180G)(7)

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT(1), MASŁO 10G(7), POL.MIOD.20G

(1,6,7,9,10), POMIDOR 50G

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

921

39,7

28,5

14,39

8,11

3,70

98

135,3

3,7

30,6

9,6

1448

z II Śniadania

395

16,0

15,0

7,98

3,85

1,75

50

54,6

7,2

8,3

5,7

453

z Obiadu

1118

50,4

42,3

12,90

20,76

5,11

113

151,3

6,6

0,0

18,7

293

z Podwieczorku

195

7,7

4,5

2,50

1,38

0,37

16

32,9

6,1

9,4

2,1

94

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2893

121,1

100,4

44,29

35,84

12,00

297

413,6

23,1

43,6

40,2

2911

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 21.02.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednoniena

sycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

305

9,4

4,5

2,38

1,23

0,41

14

59,5

16,7

7,4

3,8

124

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2755

118,4

78,0

29,15

29,79

12,12

513

429,3

38,0

38,0

39,2

1974

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 20.02.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

DROŻDŻÓWKA

1 SZT(1,3,7)

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G, SŁONECZNIKIEM 5G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

988

41,6

30,8

17,69

8,84

1,87

98

144,4

3,8

30,6

9,1

1183

z II Śniadania

554

17,0

13,6

4,76

5,60

1,83

23

94,8

22,2

8,3

4,9

388

z Obiadu

911

39,4

36,3

8,79

17,77

6,87

65

122,1

4,7

0,0

16,2

869

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

610

20,1

22,1

8,34

8,71

3,39

56

90,9

2,9

0,1

9,0

1001

SUMA DIETY

2872

111,5

91,7

36,58

35,43

12,11

231

434,7

27,2

43,8

38,1

3268

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 19.02.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

KAKAO 250ML(1,6,7)

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8)

3 SZT

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

356

13,5

13,6

4,41

3,03

5,28

22

48,1

12,1

12,7

3,2

154

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2699

116,8

76,4

30,81

24,33

14,73

211

426,2

45,1

43,6

44,2

2357

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 18.02.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7)

ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM 100G I KOPERKIEM(7)

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATA Z PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G, oregano i bazylią,

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

122

1,9

0,8

0,33

0,18

0,13

2

28,9

6,7

0,9

2,3

16

z Obiadu

866

48,9

17,2

4,84

6,17

4,09

90

146,0

5,7

1,7

19,1

299

z Podwieczorku

227

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

38,7

5,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

744

19,8

35,3

10,42

18,87

3,75

56

96,5

3,2

0,1

10,2

1052

SUMA DIETY

2712

109,0

87,9

32,54

36,64

11,29

460

405,8

23,8

38,4

37,7

2249

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 17.02.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KAKAO 250ML

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO 10G(7), SER ŻÓŁTY.20G

(1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT

KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓREKIM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, bazylią i oregano

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

942

38,4

31,1

15,32

9,55

3,69

96

136,2

3,7

30,6

9,7

1447

z II Śniadania

461

18,6

20,8

11,71

5,86

1,78

59

54,7

13,3

11,8

4,7

489

z Obiadu

983

55,5

25,6

6,99

12,20

3,91

127

149,0

7,9

0,0

18,4

231

z Podwieczorku

173

7,0

3,9

2,20

1,16

0,24

14

30,1

2,7

7,4

3,2

71

z Kolacji

710

15,4

37,8

10,97

19,77

4,64

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2942

121,4

107,2

42,48

43,69

12,83

304

410,4

27,4

44,9

40,5

2953

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 16.02.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

222

5,6

1,2

0,15

0,18

0,39

0

53,6

12,0

0,0

7,5

252

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2634

116,7

74,8

28,12

25,59

13,40

281

408,8

37,8

22,7

39,6

2216

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 15.02.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT.

1 SZT(180G)

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO 10G(7), POL.MIOD.20G

(1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT

KRUPNIK RYŻOWY 400ML(1,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

921

39,7

28,5

14,39

8,11

3,70

98

135,3

3,7

30,6

9,6

1448

z II Śniadania

395

16,0

15,0

7,98

3,85

1,75

50

54,6

7,2

8,3

5,7

453

z Obiadu

1121

50,4

42,1

12,87

20,75

4,99

113

151,8

6,5

0,0

18,1

293

z Podwieczorku

195

7,7

4,5

2,50

1,38

0,37

16

32,9

6,1

9,4

2,1

94

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2895

121,1

100,2

44,26

35,84

11,90

297

414,1

23,1

43,6

39,7

2912

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 14.02.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednoniena

sycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

305

9,4

4,5

2,38

1,23

0,41

14

59,5

16,7

7,4

3,8

124

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2755

118,4

78,0

29,15

29,79

12,12

513

429,3

38,0

38,0

39,2

1974

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 13.02.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

GRAHAMKA Z MASŁEM 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

ZUPA SELEROWA 400ML(1,7,9)

KURCZAK W SOSIE POTRAWKOWYM 200G(1,7)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(7)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, SŁONECZ., OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

401

16,9

13,6

7,85

3,54

0,80

50

58,4

7,8

8,3

6,0

496

z Obiadu

1015

58,3

40,9

10,36

16,93

9,11

193

119,3

6,7

1,0

16,6

351

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

614

16,9

34,5

10,29

18,81

3,41

56

65,9

2,5

0,1

6,9

807

SUMA DIETY

2804

124,8

111,1

43,68

44,41

13,64

372

360,0

25,4

44,5

35,3

2461

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 12.02.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

KAKAO 250ML(1,6,7)

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8)

3 SZT

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

356

13,5

13,6

4,41

3,03

5,28

22

48,1

12,1

12,7

3,2

154

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2699

116,8

76,4

30,81

24,33

14,73

211

426,2

45,1

43,6

44,2

2357

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 11.02.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7)

BARSZCZ UKRAIŃSKI 400ML(1,7,9)

PIERŚ ZE SZPINAKIEM 100G(1)

KASZA JĘCZM. 180G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM I KOPERKIEM 100G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATA LODOWA Z PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

122

1,9

0,8

0,33

0,18

0,13

2

28,9

6,7

0,9

2,3

16

z Obiadu

881

54,6

19,2

5,27

7,15

4,56

102

140,4

9,5

1,7

19,7

335

z Podwieczorku

247

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

43,7

10,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

723

19,2

35,1

10,38

18,82

3,65

56

91,7

2,8

0,1

9,4

998

SUMA DIETY

2726

113,7

89,5

32,89

37,47

11,62

470

401,0

31,4

38,4

37,6

2233

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 10.02.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KAKAO 250ML

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO ROŚLINNE 10G(7), SER ŻÓŁTY.20G

(1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

KASZA JĘCZM 180G(1,7)

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

SZYNKÓWKA 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G) Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML, (oregano, bazylia), słonecznik

 

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

942

38,4

31,1

15,32

9,55

3,69

96

136,2

3,7

30,6

9,7

1447

z II Śniadania

454

19,1

21,4

12,10

6,08

1,80

59

51,3

8,3

11,8

4,9

489

z Obiadu

979

58,3

27,4

7,33

12,40

4,74

127

144,0

7,3

0,0

21,0

632

z Podwieczorku

189

7,2

4,0

2,21

1,17

0,27

14

34,4

3,2

7,4

3,8

72

z Kolacji

621

15,4

27,9

9,49

12,76

3,58

41

86,1

2,9

0,1

9,2

1043

SUMA DIETY

2867

124,5

100,5

41,80

37,75

12,66

304

406,7

22,9

44,9

43,6

3314

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 09.02.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

ROSÓŁ Z MAK. 400ML(1,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

867

38,0

26,6

12,90

8,31

3,23

91

128,2

6,0

20,1

10,1

1192

z II Śniadania

257

6,5

1,5

0,18

0,21

0,49

0

61,5

12,1

0,0

8,1

280

z Obiadu

1120

53,4

45,5

10,57

19,67

10,82

177

141,8

11,8

0,1

18,3

858

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2687

115,6

81,9

29,37

29,41

15,27

280

408,8

38,5

21,9

40,8

2685

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 08.02.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT.

1 SZT(180G)

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT, MASŁO 10G(7), POL.MIOD.20G

(1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT

ZUPA KOPERKOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

841

38,1

18,3

8,59

5,14

2,80

73

138,1

3,5

30,6

8,3

1448

z II Śniadania

412

14,3

17,4

8,79

5,05

1,97

52

55,2

7,2

8,3

5,7

456

z Obiadu

1118

51,6

42,6

13,12

20,88

5,06

115

149,7

7,0

0,9

18,8

733

z Podwieczorku

208

7,6

4,4

2,48

1,36

0,33

16

36,0

6,0

9,4

1,7

94

z Kolacji

585

20,8

21,3

11,43

5,72

2,41

53

85,6

2,2

0,1

8,6

947

SUMA DIETY

2847

119,0

93,6

39,97

34,33

11,30

278

418,0

23,2

44,4

38,8

3310

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 07.02.20 - PIĄTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

RYŻ 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ ZE SZCZYPIORKIEM 75G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

BANAN

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

ZUPA MARCHEWKOWA 400ML(1,7,9)

MINTAJ PIECZONY 80G(1,3,4)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

KAPUSTA CZERWONA PARZONA 100G

FASOLKA GOTOWANA NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

KISIEL TRUSKAWKO

WY

200G

MANDARYNKA

1 SZT

TWARÓG Z JOG. I RZODKIEWKĄ 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednoniena

sycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1058

41,6

38,8

17,91

13,66

3,82

347

143,6

3,7

30,7

8,7

1036

z II Śniadania

305

9,4

4,5

2,38

1,23

0,41

14

59,5

16,7

7,4

3,8

124

z Obiadu

1006

51,7

27,4

3,27

13,97

7,87

166

155,5

6,3

0,0

19,7

346

z Podwieczorku

96

1,1

0,4

0,03

0,07

0,19

0

24,7

12,9

0,0

3,0

2

z Kolacji

596

27,8

15,4

8,80

4,17

1,19

43

93,6

2,6

4,2

8,4

685

SUMA DIETY

2755

118,4

78,0

29,15

29,79

12,12

513

429,3

38,0

38,0

39,2

1974

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 06.02.20 - CZWARTEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MAKARON 30G NA ML. 400ML(1,7)

SER ŻÓŁTY 30G(7)

CHLEB 50 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

PAPRYKA CZERW. 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT. 180G

GRAHAMKA Z MASŁEM 10G, POL. MIOD. 20G, LIŚĆ SAŁATY 2 SZT

KAPUŚNIAK Z BIAŁEJ KAP. 400ML(1,7,9)

GULASZ Z SZYNKI W JARZYNACH 230G(1,7)(MARCHEW 30G, FASOLKA SZPARAGOWA 20G, GROSZEK 20G, KALAFIOR 20G)

KASZA GRYCZANA 180G(1,7)

SAŁ. Z OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

GRUSZKA

1 SZT

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 50 G(1)

CHL.ŻYTNI  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATKA Z SAŁATY LODOWEJ Z OGÓRKIEM ŚW., POMIDOREM, OREGANO, BAZYLIĄ  I OLIWĄ Z OLIWEK 100G, SŁONECZNIKIEM 5G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

866

38,9

30,2

17,60

8,77

1,58

98

115,9

3,1

30,6

6,6

988

z II Śniadania

403

15,9

14,3

8,03

3,78

1,02

53

58,1

7,8

8,3

5,8

500

z Obiadu

1048

38,9

53,3

12,94

26,05

10,86

67

118,4

4,7

1,0

15,6

897

z Podwieczorku

220

7,7

4,3

2,44

1,29

0,26

16

40,6

8,1

9,4

3,2

93

z Kolacji

505

16,3

24,3

8,78

11,74

2,20

56

61,5

2,1

0,1

6,4

805

SUMA DIETY

2738

105,9

113,7

44,81

46,47

14,33

261

355,1

23,2

44,5

33,8

2955

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 05.02.20 - ŚRODA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. KUK. 30G NA ML. 400ML(1,7)

SZYNKÓWKA 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMARAŃCZA 1 SZT

KAKAO 250ML(1,6,7)

BANAN 1/2 SZT JOG. I ORZECHAMI(7,8)

3 SZT

CHL. RYŻOWY 1 SZT

ZUPA BROKUŁOWA 400ML(1,7,9)

INDYK DUSZONY 90G(1)

RYŻ BRĄZOWY 180G(1,7)

BURACZKI Z CEBULKĄ 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI (3 SZT)

200G

KIWI 1 SZT

TWARÓG Z RZODKIEWKĄ I JOG. NAT 150G(7)

CHLEB 100 G(1)

WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1071

39,6

30,6

15,39

9,43

3,03

89

172,9

17,5

30,6

15,0

1572

z II Śniadania

356

13,5

13,6

4,41

3,03

5,28

22

48,1

12,1

12,7

3,2

154

z Obiadu

878

45,6

22,9

5,35

9,97

5,45

80

140,0

11,7

1,0

19,4

237

z Podwieczorku

96

2,2

0,7

0,13

0,16

0,39

0

23,2

6,5

0,0

3,2

5

z Kolacji

597

28,9

17,0

8,96

4,45

2,21

43

89,4

2,4

4,2

8,3

651

SUMA DIETY

2699

116,8

76,4

30,81

24,33

14,73

211

426,2

45,1

43,6

44,2

2357

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 04.02.20 - WTOREK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) 30G NA ML. 400ML(1,7)

PASTA Z JAJ 1 1/2 SZT ZE SZCZYP. 90G(3,7)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

SAŁATKA OWOCOWA: BANAN, JABŁKO, POMARAŃCZA, KIWI, GRUSZKA Z MIODEM POLANA JOGURTEM NAT. 150G(7)

ZUPA JARZYNOWA 400ML(1,7,9)

PIERŚ GOTOWANA 90G(1)

KASZA JĘCZM. 200G(1,7)

MIZERIA Z KEFIREM 100G I KOPERKIEM(7)

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ WANILIOWY

200G(7)

SOK POMARAŃCZOWY 250ML

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. ŻYTNI 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

SAŁATA Z PAPRYKĄ Z OLIWĄ Z OLIWEK 50G, oregano i bazylią,

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

1055

42,3

40,1

18,13

14,13

4,35

347

140,8

4,9

30,7

10,2

1037

z II Śniadania

122

1,9

0,8

0,33

0,18

0,13

2

28,9

6,7

0,9

2,3

16

z Obiadu

866

48,9

17,2

4,84

6,17

4,09

90

146,0

5,7

1,7

19,1

299

z Podwieczorku

227

8,3

4,3

2,43

1,36

0,22

16

38,7

5,9

9,4

0,3

95

z Kolacji

744

19,8

35,3

10,42

18,87

3,75

56

96,5

3,2

0,1

10,2

1052

SUMA DIETY

2712

109,0

87,9

32,54

36,64

11,29

460

405,8

23,8

38,4

37,7

2249

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 03.02.20 - PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

POL. MIOD. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

MANDARYNKA

1 SZT

KAKAO 250ML(1,6,7)

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT(1), MASŁO 10G(7), SER ŻÓŁTY 20G(7), SAŁATA 2 SZT

KRUPNIK JĘCZMIENNY 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ ZE SCHABU 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z JABŁKIEM 100G

BROKUŁY GOTOWANE NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GRUSZKA

1 SZT

KEFIR 1/2 SZT(180G)(7)

SZYNKÓWKA 40G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA MALINOWA  250ML

KAPUSTA PEKIŃSKA (80G) Z POMIDOREM 20G, OGÓRKIEM ŚW. 20G, SŁONECZNIKIEM, Z OLIWĄ Z OLIWEK 20ML

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

940

38,3

30,8

11,97

11,05

5,33

72

136,1

3,7

30,6

9,7

1458

z II Śniadania

452

19,1

21,2

8,74

7,58

3,44

34

51,2

8,3

11,8

4,9

500

z Obiadu

1003

56,3

25,8

7,05

12,22

4,03

127

153,7

8,3

0,0

19,4

649

z Podwieczorku

189

7,2

4,0

2,21

1,17

0,27

14

34,4

3,2

7,4

3,8

72

z Kolacji

619

15,4

27,6

6,13

14,27

5,22

17

86,1

2,9

0,0

9,2

1054

SUMA DIETY

2882

122,6

98,4

32,49

41,66

16,46

237

415,3

23,8

44,8

42,1

3360

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 02.02.20 - NIEDZIELA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

MUSLI 30G(PŁ. OWS., RODZYNKI, ŚLIWKI SUSZONE) Z JOG NAT 180G(1,7)

POL. SOPOCKA 50G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

POMIDOR 50G

POMARAŃCZA

1 SZT

SOK POMIDOROWY 1/2 SZT(150ML)

CHL. RYŻOWY 2 SZT

POMIDOROWA Z MAK. 400ML(1,7,9)

UDKO PIECZONE 150G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

BURACZKI Z JABŁKIEM 100G

FASOLKA  Z BUŁKĄ TARTĄ 100G(1,7)

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

GALARETKA Z TRUSKAWKAMI(3 SZT)

200G

SOK JABŁKOWY 250ML

TWARÓG Z JOG. I SZCZYP. 120G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA ZIELONA  250ML

OGÓREK ŚW. 50G

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

904

39,2

27,3

13,03

8,57

3,52

91

135,1

6,1

20,1

10,8

1192

z II Śniadania

222

5,6

1,2

0,15

0,18

0,39

0

53,6

12,0

0,0

7,5

252

z Obiadu

1059

54,4

37,0

9,08

15,20

8,55

178

142,8

10,9

1,0

16,9

363

z Podwieczorku

145

1,5

0,5

0,04

0,04

0,19

0

34,3

10,6

0,0

1,1

6

z Kolacji

596

29,0

17,0

8,95

4,44

2,23

43

88,5

2,4

4,2

7,8

648

SUMA DIETY

2634

116,7

74,8

28,12

25,59

13,40

281

408,8

37,8

22,7

39,6

2216

 

 

JADŁOSPIS NA DZIEŃ 01.02.20 - SOBOTA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

KOLACJA

PŁ. OWS. 30G NA ML. 400ML(1,7)

KRAK. PARZ. 30G(1,6,7,9,10)

CHLEB 100 G(1)

CH. WIELOZIARNISTY 50G(1)

MASŁO 10 G(7)

KAWA Z MLEKIEM 250ML(1,7)

OGÓREK KISZONY 50G

JABŁKO

1 SZT

JOGURT NAT.

1 SZT(180G)(7)

CHL. WIELOZIARNISTY 2 SZT(1), MASŁO 10G(7), POL.MIOD.20G

(1,6,7,9,10), SAŁATA 2 SZT

ZUPA FASOLOWA 400ML(1,7,9)

PIECZEŃ SZYNKI 80G(1)

ZIEMNIAKI Z ZIEL. PIETR. 250G

MARCHEW Z RODZYNKAMI 100G

KALAFIOR GOTOWANY NA PARZE 100G

HERBATA Z CYTRYNĄ 250ML

BUDYŃ(7)

200G

KIWI 1 SZT

SER ŻÓŁTY 40G(7)

CHLEB 100 G(1)

CHL.WIELOZIARNISTY  50G(1)

MASŁO 10 G(7)

HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY  250ML

PAPRYKA CZERWONA 50G

SAŁATA 2 SZT

PODSUMOWANIE                        DIETY DOBOWEJ :

kcal

Białko

Tłuszcz

kw.tł. nasycone

kw. tł. jednonienasycone

kw. tł. wielonienasycone

Cholesterol

Węglowodany ogółem

Sacharoza

Laktoza

Błonnik pokarmowy

Sód

ze Śniadania

919

39,7

28,3

11,04

9,62

5,35

73

135,2

3,7

30,6

9,6

1460

z II Śniadania

336

12,3

15,8

5,29

6,31

2,83

28

40,4

6,8

8,3

4,3

351

z Obiadu

1162

56,4

42,6

12,92

20,77

5,28

113

160,0

7,7

0,0

23,1

731

z Podwieczorku

208

7,6

4,4

2,48

1,36

0,33

16

36,0

6,0

9,4

1,7

94

z Kolacji

582

20,7

21,0

8,08

7,22

4,05

29

85,6

2,2

0,1

8,6

958

SUMA DIETY

2886

123,0

100,9

35,83

40,75

16,04

232

411,4

23,7

43,6

42,5

3234

 

Przejdź do góry strony